Inatt 27/10 tänds fiber upp i Byxelkrok. Så här ansluter du till Mediaomvandlaren.

Inatt, 27/10, tänds fibern upp i Byxelkrok.

För att använda fibern

Medieomvandlaren är det uttag som du ansluter dina enheter (Internet, TV och telefoni) till. För att använda fiberanslutningen gör man så här:

  1. De enheter du ska ansluta till fibernätet ska kopplas in i medieomvandlaren med hjälp av egna eller medföljande nätverkskablar. Din dator eller router kopplar du in i det röda uttaget. Tv´n i det gula och telefonen i den gröna. Det blå uttaget är ett extrauttag för framtida behov.
  2. När du kopplar in din dator kommer du till en välkomstportal där du kan välja tjänster. För att kunna surfa på nätet via fibern behöver du välja en tjänsteleverantör för det.  Se tidigare inlägg om vad man kan tänka på när man ska välja leverantör. Du kanske vill börja med att ansluta dig till internet och sen i lugn och ro bestämma om du vill ha tv´n och telefonen också via fiber.  Ring gärna och prata med den tjänsteleverantör du väljer så hjälper de dig vidare.
  3. Du behöver inte koppla upp din dator med en gång men det kan ju vara bra att se att allt fungerar.
  4. Vill du ha ett trådlöst nätverk där du kan använda flera olika datorer, mobiler, ipads mm behöver du en router. Läs artikel i tidigare inlägg för hjälp på vägen.

    20171027_144238